Nieuwsgierig naar voorbeelden? Kijk bij 'Foto's projecten' om enkele schrijfkunstwerken te bewonderen!

Creatief schrijven in het onderwijs

Door creatief schrijven in het onderwijs te verwerken krijgen kinderen de gelegenheid om zichzelf op zowel emotioneel als sociaal vlak te ontwikkelen. Schrijven draagt bij aan reflectie, creativiteit en (taal)ontwikkeling.


Schrijfkunsteducatie

Vanuit Schrijffun ontwikkel ik workshops op maat voor basisscholen en middelbare scholen. Schrijven past bij elk vak, bij alle disciplines en ook bij talloze thema's. Denk aan schrijven in combinatie met techniek, met dans, met beeld of rondom het thema van de Kinderboekenweek. 

Centraal staan: het stimuleren van creativiteit en fantasie, het verwoorden van emoties en gedachten én de ontdekking dat schrijven eigenlijk heel leuk kan zijn. 

Er zijn oneindig veel redenen om met de klas op schrijfavontuur te gaan!  In de workshops gebruiken de leerlingen hun zintuigen, ze ontdekken eigen woorden, fantaseren en verwoorden emoties. D.m.v. creatief schrijven leren kinderen zichzelf en anderen beter kennen. 

Interesse in een workshop/cursus in de klas? Mail of bel me voor een afspraak. Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 


Schrijven in combinatie met andere kunstdisciplines

Taal bouwt bruggen, legt verbindingen, verduidelijkt interpretaties. Taal kan ook dansen, verbeelden, schilderen, maken, bewegen en zingen. Daarom werk ik graag samen met andere kunstenaars. Hieronder de kunstenaars met wie ik prachtige samenwerkingsprojecten heb ontwikkeld:

BIk'er, kunstenaar en grafisch ontwerper Anton Klein www.antonklein.nl

Media educatie Floor Vlasblom www.floorvlasblom.nl

Illustrator Saskia van Oversteeg www.saskiavanoversteeg.nl

Durf!Coach Robert Timmermans www.durvers.nl

Kindercoach Bertine Termeer www.avonatura.nl